Welkom bij IJsboerderij Ôans.

VERSE MELK, VERSE PRODUCTEN EN PROFESSIONELE IJSMAKERS. DAT PROEF JE!
- WILMA VAN ÔANS
ONZE EIGEN KOEIEN ZORGEN VOOR DE LEKKERSTE MELK VOOR ‘ÔANS’ IJS
- GERRIT VAN ÔANS

Ontdek al onze heerlijke smaken

assortiment / bestellen

IJsboerderij Ôans;
verser kan het niet

Verse volle melk, verse slagroom en verse vruchten; daarmee maken we bij Ôans het lekkerste ijs. Dit begint bij onze eigen koeien. Door ze goed te verzorgen, produceren ze de beste melk. Met deze romige, verse melk maken we op ambachtelijke wijze en vol passie heerlijk ijs. Een puur en eerlijk product. Kleurstoffen of conserveringsmiddelen, daar houden we niet van.

Neem een kijkje in
de ijsboerderij

Ôans ijs wordt duurzaam geproduceerd

In een maatschappij waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, dragen we ook bij Ôans ons steentje bij. We maken gebruik van zonnepanelen om het ijs duurzaam te produceren. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op het dak van de ijsbereidingsruimte en op het dak van de stal. Het grootste gedeelte van onze ijsproductie voorzien we van onze eigen opgewekte energie. We gebruiken warm water uit een zonneboiler, zodat we bijna geen gas meer hoeven te gebruiken.

Onze koeien lopen in een moderne stal die van alle gemakken is voorzien. Deze stal voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. De stal is voorzien van een speciale roostervloer om de emissie van ammoniak te reduceren. In de stal hangen koeborstels voor het welzijn van de dieren. De koeien hebben ruime ligboxen. Ook zijn er meer dan voldoende plekken om te eten en te drinken. De stal is geïsoleerd waardoor het in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud wordt voor de koeien. En natuurlijk lopen de koeien van het vroege voorjaar tot het najaar in de wei. Verder kunnen de koeien 24 uur per dag gemolken worden door de robot. Ze bepalen zelf wanneer ze naar de robot toe gaan. Gemiddeld worden de koeien 3x per dag gemolken. De robot verzamelt allerlei informatie over de gezondheid van de koe. Boer Gerrit en boer Patrick zijn zo continue op de hoogte en wanneer het nodig is krijgen ze een melding op hun mobiele telefoon.