Historie

Historie

Ôans; wereldberoemd in de regio

Jan Alberts Schuytert werd in 1640 geboren in de regio Dijkerhoek. Hij was bouwman op erve ‘Witten Arend’. Toen het woord ‘Witten’ verdween, werd het erve ‘Arends’. Oftewel; Ôans in het dialect.

 

Het veebedrijf en de vroegere varkenshouderij is al vele generaties in het bezit van de familie Klaasses, een echte Dijkerhoekse familie. Met de komst van Wilma, kwam er een deskundige op het gebied van levensmiddelentechnologie in de familie. Na zes jaar als produktontwikkelaar te hebben gewerkt in de ijsfabriek van Ola, deed de kans zich voor om zelf aan de slag te gaan als ijsmaker. Een droom die uitkwam. Met de melk van de boerderij en voldoende ruimte op het erf ging Wilma in 1999 aan de slag.

 

Na veel proeven en uitproberen werd het ijs van Ôans wereldberoemd in de regio. Restaurants, ijssalons, campings, boerderijwinkels, supermarkten, bedrijfskantines, rustpunten en natuurlijk particulieren genieten van dit ambachtelijke ijs. De uitbreiding in 2009 was dan ook noodzakelijk om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Door de nieuwbouw, grotere machines en meer opslag kon Ôans zich ontwikkelen tot het ijsbedrijf dat er nu staat.

 

Vol passie ijs maken; daarmee zijn we groot geworden!